ActualitateLocal

Centrele sociale din județ verificate în acest zile de 7 instituții de control ale statului

În județul Vaslui, prin Ordinul Prefectului Daniel Onofrei, au fost constituite Comisii Mixte care au ca scop efectuarea de controale în centrele sociale.

Aceste comisii au fost formate din reprezentanți ai mai multor instituții, printre care Direcția de Sănătate Publică Vaslui, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Vaslui, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecția Socială Vaslui, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui.

Aceste comisii se ocupă de verificarea și monitorizarea a 54 de centre rezidențiale existente în județul Vaslui. Dintre acestea, 47 sunt deținute de instituții publice, iar 7 sunt deținute de entități private. Sunt verificate centrele sociale destinate persoanelor adulte cu dizabilități, copiilor din sistemul de protecție socială și persoanelor vârstnice.

Începând cu data de 10 iulie 2023, comisiile mixte au început să efectueze controale amănunțite în aceste centre sociale. Scopul acestor controale este de a se asigura că aceste instituții respectă toate normele și reglementările în vigoare, asigurând astfel un mediu sigur și adecvat pentru toți rezidenții.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button