ActualitateLocal

Autorităţile locale din Vaslui atrag atenţia asupra deşeurilor aruncate pe domeniul public

În multe judeţe, pentru că nu au voie să le ardă, fiind pasibili de amenzi, oamenii scot deşeurile, grămezile de gunoi pe domeniul public şi aşteaptă să vină serviciile plătite de primării pentru a ridica aceste gunoaie.

Cu aceeaşi problemă se confruntă şi locuitorii din Huşi, judeţul Vaslui, care sunt avertizaţi de autorităţile locale că este interzisă depozitarea resturilor vegetale în faţa porţilor.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Vaslui atrag atenţia că mai ales în această perioadă, când localnicii fac curăţenia de primăvară şi se produce o cantitate mare de deşeuri, să ţină cont de colectarea selectivă. În municipiul Huşi, de pildă, societatea de curăţenie a oraşului întâmpină mari probleme cu cetăţenii care scot din gospodării pe domeniul public gunoiul neselectat, fără a respecta graficul cu zilele de ridicare a acestor deşeuri.

„Cetăţenii să nu mai depoziteze deşeuri pe domeniul public. Este pasibili de sancţiuni; şi în Germania, şi peste tot. Scoatem numai, în ziua de program, scoatem puble afară”, a precizat Neculai Popa, directorul societăţii de salubrizare a municipiului Huşi.

De asemenea, în această perioadă se produce şi o cantitate mare de resturi vegetale, ca urmare a curăţeniei de prin curţi şi grădini. Acestea nu trebuie incendiate, atrag atenţia reprezentanţii Gărzii de Mediu Vaslui.

Neculai Popa: În luna martie vor sta la dispoziţie şi vor trece pe terenuri ca să colecteze până la sfârşitul lunii martie integral deşeurile vegetale. Deci facem rabat de la program să trecem pe toate străzile.

Reporter: Pentru deşeurile aruncate pe domeniul public, primăriile sunt cele care plătesc amenzi – atrag atenţia reprezentanţii Gărzii de Mediu. În cursul anului trecut, de pildă, 25 de primării din judeţ au primit amenzi din această cauză, în valoare totală de 790.000 lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button