ActualitateLocal

Alertă de evadare în cazul unui deţinut învoit de la Penitenciarul Vaslui

Un deţinut învoit de la Penitenciarul Vaslui nu a revenit la timp în unitate, autorităţile emiţând o alertă de evadare în acest caz, iar bărbatul a fost prins în scurt timp de poliţişti.

‘În cursul zilei de 25 septembrie, o persoană privată de libertate care beneficia de recompensa privind permisiunea ieşirii din penitenciar pentru 24 de ore şi care trebuia să se întoarcă la ora 13.00, nu s-a prezentat. S-au luat cu cu celeritate toate măsurile care se impun, au fost sesizate instituţiile abilitate şi deţinutul a fost capturat într-un interval foarte scurt de timp şi readus la unitate, unde s-a declanşat procedura legală împotriva acestuia’, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Eduard Creangă.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, bărbatul era încarcerat în regim semideschis pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

‘La data de 25 septembrie 2023, ora 13.39, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui a fost sesizat, telefonic, de către reprezentanţii Penitenciarului Vaslui, cu privire la faptul că, un deţinut aflat în învoire până la data de 25 septembrie 2023, ora 13.00, nu a revenit la penitenciar. Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, din municipiul Bârlad, a fost căutat şi depistat de către un echipaj de poliţie, din cadrul Poliţiei Municipiului Bârlad, în zona de Nord a municipiului Bârlad şi a fost predat unui echipaj al Penitenciarului Vaslui, în vederea încarcerării’, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

În cauză, a fost deschis dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evadare urmând a fi efectuate cercetări, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs fapta sesizată şi dispunerea măsurilor legale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button