ActualitateLocal

A fost reținut șoferul prins la volan băut și cu permisul suspendat în comuna Rafaila

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești au reținut un bărbat, în vârstă de 34 ani, din localitatea Buda, comuna Oșești, județul Vaslui, bănuit că a condus un autoturism, în timp ce s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice, având totodată dreptul de a conduce suspendat.

La data de 21 ianuarie 2023, ora 22:40, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 248 A, în comuna Rafaila, județul Vaslui, au depistat și oprit, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui.

Întrucât conducătorul autoturismului, bărbat în vârstă de 34 de ani, emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că bărbatul ar avea dreptul de a conduce suspendat.  

Pe 1 februarie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii negreșteni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button