ActualitateLocal

Au fost eliminate taxele pentru oficierea căsătoriilor

Consilierii locali au adoptat în ultima ședință hotărârea cu privire la eliminarea taxelor speciale pentru oficierea căsătoriilor în zilele lucrătoare.

Până acum, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei Vaslui încasa o taxă de 20 lei pentru oficierea căsătoriilor în zilele lucrătoare (luni-vineri (10.00 – 15.00)- 20 lei), iar în afara programului, taxa pentru oficierea căsătoriilor era de 212 lei.

Taxa pentru oficierea căsătoriilor în zilele nelucrătoare: sâmbăta, duminica şi în sărbătorile legale, era tot de 212 lei.

”Conform dispoziţiilor Codului administrativ – Nu se pot stabili taxe speciale pentru publicarea pe pagina de internet a declaraţiei de căsătorie ori pentru încheierea căsătoriei, indiferent de locul unde aceasta are loc. Având în vedere aceste prevederi legale, se impune modificarea hotărârii CL Vaslui în sensul eliminării taxelor speciale pentru oficierea căsătoriilor în zilele lucrătoare: luni-vineri (10.00 – 15.00), pentru oficierea căsătoriilor în afara programului de lucru şi pentru oficierea căsătoriilor în zilele nelucrătoare: sâmbăta, duminica şi în sărbătorile legale”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button