ActualitateLocal

REȚINUȚI PENTRU CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI

catuse
Ieri, în urma unei acțiuni desfășurate de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciului de Investigare a Criminalității Economice pentru prevenirea și combaterea contrabandei, au fost ridicate în vederea confiscării 6.000 de țigarete, fără timbru de accizare. Două persoane au fost reținute de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În data de 27 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui și al Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău au pus în executare 32 de mandate de percheziție domiciliară. Acesteau au avut loc pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad precum și pe raza comunelor Puiești, Zorleni și Coroiești. De asemenea, au fost puse în aplicare și 14 mandate de aducere în vederea audierii unor persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
Cu ocazia derulării activităților sus-menționate au fost descoperite și ridicate 6.000 de țigarete fără timbru de acciză, în vederea continuării cercetărilor.
Față de un bărbat în vârstă de 33 de ani și o femeie de 64 de ani, ambii din municipiul Bârlad s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore. Urmeză ca în cursul acestei zile, cei doi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.

Pentru infracțiunea de contrabandă, Legea 86/2006 privind Codul Vamal prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi. Sunt fapte asimilate infracţiunii de contrabandă și colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button