ActualitateLocal

60 de vasluieni au rămas fără permis de conducere din cauza vitezei

Zilele trecute, pe drumurile publice din județul Vaslui, polițiștii rutieri și de ordine publică ai Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, înregistrate la nivel județean.

La activitățile desfășurate în perioada 8-9 iulie 2023 au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, care au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză.

În urma acțiunilor și controalelor efectuate, cei 57 de polițiști participanți au aplicat 224 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 150.000 de lei și au reținut 60 de  permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Dintre acestea, 183 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru depășirea limitelor maxime de viteză admise (7 pentru depășirea cu peste 70 de km/h, 47 pentru depășirea cu peste 50 de km/h, 64 pentru depășirea cu peste 40 de km/h, 54 pentru depășirea cu peste 30 de km/h).

Principalele cauze care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost: depășirea limitei legale de viteză – (54), neacordare prioritate față de vehicule (1), conducere sub influența alcoolului (1) și  depășire neregulamentară (3).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button