ActualitateLocal

Urmărit internaţional depistat la P.T.F. Albiţa cu o carte de identitate românească falsă asupra sa

index
Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un cetăţean din Republica Moldova pe numele căruia era emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea unor infracţiuni de furt şi uz de fals pe teritoriul Austriei. Totodată asupra bărbatului a fost descoperită o carte de identitate românească falsă.

În data de 22 iunie a.c., în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, cetăţeanul din R. Moldova Eduard C., în vârstă de 32 de ani, pasager într-un autoturism înmatriculat în R. Moldova.
La controlul de frontieră, lucrătorii noştri au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile austriece, din data de 17.06.2016, un mandat european de arestare pentru săvârşirea unor infracţiuni de furt din domeniul privat şi de uz de fals pe teritoriul Austriei. La controlul efectuat asupra persoanei, a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din România, ce avea aplicată fotografia lui Eduard C. dar avea înscrise datele de identitate ale unui cetăţean român, născut în Ucraina.
În urma verificărilor suplimentare, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a obţinut cartea de identitate contra sumei de 250 euro, de la persoane pe care nu le cunoaşte, dar nu a folosit-o niciodată.
Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria lui Eduard C. care a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui, în vederea luării măsurilor legale şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button