ActualitateLocal

Tineri prinși cu substanțe susceptibile a fi droguri de risc la Open Camp

În prima seară a festivalului Open Camp Vaslui, efectivele Ministerului Afacerilor Interne din județul Vaslui au acționat pentru desfășurarea manifestării în condiții de siguranță.

Jandarmii, polițiștii și cuplul chinologic al Poliției de Frontieră au acționat proactiv concentrându-și eforturile și pentru identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încearcă să vândă substanțe interzise.

Astfel, cu ajutorul câinelui antrenat să depisteze droguri au fost constatate două fapte cu privire deținerea de substanțe vegetale susceptibile a fi droguri de risc în care au fost implicate cinci persoane.

De asemenea, au fost întocmite actele de constatare pentru trei infracțiuni de folosire a materialelor pirotehnice fără drept.

Asupra uneia dintre aceste persoane a fost găsit și un spray cu substanțe iritant-lacrimogene, motiv pentru care i-au fost întocmite actele de constatare și pentru infracțiunea de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, prevăzută de articolul 372 din Codul Penal.

Tot în locul de desfășurare al festivalului, în jurul orei 05.00, jandarmii au interceptat doi tineri care adresau injurii personalului de ordine.

Unul din ei a fost sancționat cu amendă în valoare de 1000 de lei pentru provocare de scandal și adresare de injurii, iar celălalt cu amendă de 3000 de lei pentru aceleași fapte, dar și pentru împiedicarea forțelor de ordine de a lua măsurile legale.

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu jandarmii, au desfășurat activități informativ-preventive pentru informarea publicului cu privire la efectele nocive ale consumului de droguri, alcool și substanțe psihoactive.

În cadrul activităților s-au purtat discuții cu adolescenții și tinerii prezenți la festival despre riscurile asociate consumului de substanțe pihoactive, dar și consecințele sale: alterarea relațiilor cu familia, prietenii, efectele nocive asupra sănătății, adoptarea unor comportamente distructive, dar și despre prevenirea Cyberbullyingului și violarea vieții private, în vederea creșterii gradului de conștientizare a riscurilor și consecințelor asociate.

De asemenea, copiii și părinți au primit sfaturi și recomandări sub sloganul „Și în vacanță în siguranță”, ce au avut ca principal obiectiv informarea copiilor, părinților și publicului larg asupra necesității implicării active în prevenirea situațiilor în care aceștia (copiii) pot deveni victime sau autori ale unor infracțiuni.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button