ActualitateLocal

Situație deosebită la centrul pentru Persoane Vârstnice din localitatea Avrămești

În urma controalelor efectuate la mai multe centre sociale din județul Vaslui, au fost aplicate 729 de sancțiuni contravenționale, dar și amenzi de 190,6 mii lei.

O situație deosebită a fost înregistrată la Centrul pentru Persoane Vârstnice din localitatea Avrămești, a precizat prefectul Daniel Onofrei, în cadrul unei conferințe de presă:

„A fost o situație destul de delicată, cetățenii de acolo, în momentul în care au aflat că următorul pas este acesta de a fi transferați, au refuzat, au anunțat că refuză acest transfer, plângeau, au și leșinat dintre ei. Omul ăla plătește o sumă și așteaptă să obțină niște servicii de acolo, tot trebuie să-i asigure aceleași servicii și, bineînțeles, și la aceleași prețuri și nu e convenabil pentru nimeni. Vreau să vă spun că la Centrul Avrămești, persoanele internate acolo sunt peste 80 de ani și într-adevăr un risc major să îi transporți în altă zonă”.

Daniel Onofrei a mai spus că au fost controlate toate cele 54 de centre rezidențiale din județ. Dintre acestea, 47 sunt deținute de instituții publice, iar 7 sunt deținute de entități private.

Principalele deficiențe constatate în urma verificărilor au fost funcționarea fără autorizație de Securitate la incendiu, programul de igienizare incomplete și depozitarea necorespunzătoare a alimentelor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button