EducatieLocal

Simpozion internaţional la Şcoala “Alexandra Nechita”

DSC_5595
Simpozionul pentru Educaţie Intergeneraţională s-a bucurat de o participare record. Peste 700 de cadre didactice din ţară au participat cu materiale, cuprinse într-o enciclopedie de 600 de pagini. La evenimentul, organizat de Şcoala “Alexandra Nechita” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, a participat Vicente Lopez Brea Fernandez, ataşatul cultural şi educativ al Ambasadei Regatului Spaniei la Bucureşti.
“Mulţumesc tuturor cadrelor didactice din toate judeţele ţării pentru onoarea pe care ne-aţi făcut-o alăturându-vă acestui eveniment. Domnul Vicente Lopez este pentru a treia oară în Vaslui. Pentru comparaţie, la Iaşi, a fost o singură dată. Pe lângă enciclopedie am lansat şi o revistă care cuprinde materiale foarte interesante. La realizarea ei au contribuit cu materiale reprezentanţi din şase ţări, printre care Potugalia, Italia, Cipru, Turcia, şi noi, care îi coordonăm pe toţi”, a spus Alexandru Mîţă, inspector şcolar la ISJ Vaslui.
Simpozionul face parte din seria de manifestări dedicate Zilelor Şcolii, care s-a desfăşurat în perioada 8-9 aprilie.
“Sărbătorim 35 de ani de la înfiinţare. Sunt mândru că sunt directorul acestei şcoli. în fiecare an, avem rezultate tot mai bune în activitatea noastră”, a spus Vladimir Baban, directorul Şcolii “Alexanda Nechita”.
Prezent la manifestare, primarul Vasile Pavăl a spus că sărbătorirea zilelor şcolii este un prilej pentru a strânge în faţa cadrelor didactice toţi partenerii, oamenii deosebiţi implicaţi în pregătirea noii generaţii.
“Eu sunt contemporan cu această şcoală şi mă leagă multe amintiri de acest loc. Am fost la inaugurarea acestei şcoli. Generaţiile trec, şi avem parte de generaţii frumoase. Eu mă mândresc cu toţii copiii din Vaslui, cu profesorii, pentru că sunt oamenii comunităţii. Vă mulţumesc şi vă doresc succes!”, le-a transmis Vasile Pavăl profesorilor prezenţi la eveniment.
Alături de participanţi s-a aflat şi Valeriu Caragaţă, administratorul public al judeţului Vaslui, a spus că se mândreşte cu toţi elevii care sunt resursa de inteligenţă a judeţului.
“Apreciez realizarea acestui simpozion. întotdeauna, noi, dascălii, am căutat să dăm ce e mai bun învăţământului vasluian”, a spus Valeriu Caragaţă.
Nu în ultimul rând, Vicente Lopez a spus că este o onoare să participe la acest simpozion ca reprezentat al Ambasadei Spaniei în România.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button