ActualitateLocal

Sanitas Vaslui cere sprijin pentru facilitarea scoaterii la concurs a posturilor din sistemul medical

În județul Vaslui, reprezentanții sindicatelor din sănătate au cerut sprijinul Prefecturii în vederea facilitării scoaterii la concurs a posturilor din sistemul medical, potrivit legislaţiei în vigoare. 

În prezent, posturile din sectorul public sunt blocate printr-o ordonanță  de guvern de anul acesta, fiind dată o derogare pentru sistemul medical.

Cu toate acestea, doar o parte dintre solicitările trimise de unităţile medicale din ţară au fost soluţionate favorabil.

”Cum procedăm că suntem cu posturi blocate, nu putem scoate la concurs, legea, cumva este de partea noastră, dar noi ce facem?, și, atunci fiecare unitate sanitară a înaintat solicitare către Ministerul Dezvoltării, doar că la ultima ședință de Guvern n-a fost aprobat niciun post. Și cât de curând vom ajunge în situația de a avea în anumite sectoare un colaps funcțional, pentru că nu mai avem personal cu care desfășurăm activitatea. Colegii ies la pensie, sunt care și pleacă, în special la nivelul personalului medical superior au loc aceste fluctuații. Avem medici care pleacă din Spitalul Județean Vaslui și nu numai de la noi și atunci rămânem cu posturile blocate, fără posibilitatea de a le scoate prin concurs. Singura modalitate de a ne mai remedia deficiențele este transferul dar nu toată lumea vrea să vină prin transfer dintr-o altă unitate. Sunt și situații de genul ăsta, am avut în ultima perioadă câteva, dar sunt foarte rare”, a atras atenția liderul Sanitas Vaslui, Daniela Clătinici.

În sistemul sanitar din județul Vaslui există un deficit de personal de aproximativ 25%. Cea mai mare nevoie se înregistrează în rândul personalului auxiliar.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button