ActualitateLocal

Promenada inimilor la Vaslui va avea loc pe 1 octombrie

Clubul Rotary Vaslui, împreună cu Societatea Română de cardiologie și Fundația Română a Inimii, continuă programul „Promenada Inimilor 2023”, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii,.

Evenimentul îşi propune păstrarea un stil de viață cât mai sănătos, reamintind tuturor ca activitatea fizică, cu respectarea distanțării, minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

În acest an s-au alăturat inițiativei „Promenada Inimilor” 38 de orașe din Romania și Moldova.

„La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor
cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?”, spune Prof. Dr. Dragoş
Vinereanu- Preşedintele Fundatiei Romane a Inimii.

Traseul din municipiul Vaslui are o lungime de 1 km, începând din fata Liceului „Mihail Kogălniceanu”, si trece prin Parcul Copou, întorcându-șe tot în fața LMK.

„Lansarea traseului va avea loc pe 1 octombrie 2023, ora 10, prin organizarea unei plimbări în grup, la care sunt invitați toți locuitorii oraşului Vaslui să participe”, au precizat organizatorii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button