ActualitateLocal

Program pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din municipiul Vaslui

Un program pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 450 de şcoli şi grădiniţe din municipiul Vaslui, va fi implementat în acest an şcolar.

Programul pilot cuprinde şi Colegiul Economic „Anghel Rugină” din municipiul Vaslui, unde peste 800 de elevi vor primi zilnic o masă caldă în regim de catering. Cum la Vaslui, rata anuală a abandonului şcolar este în jur de 800 de elevi care renunţă în fiecare an la studii, asemenea iniţiative ajută la combaterea acestui fenomen, cred profesorii.

„Avem o ţintă clară să reducem abandonul şcolar şi să încercăm să ajungem la un anumit prag confortabil pentru cei care trec aceste examene, Evaluarea Naţională şi bacalaureat. Şi asta e numai pentru beneficiul pe termen lung pentru beneficiarii educaţiei, în comunitatea în care noi trăim”, a precizat Cristiana Botan, inspectorul general al ISJ Vaslui.

De asemenea, Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Vaslui este a doua unitate pilot din municipiul reşedinţă de judeţ în care se implementează acest program de acordare a unui suport alimentar. De menţionat că masa caldă zilnică asigurată are o valoare de 15 lei, alocată fiecărui beneficiar.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button