ActualitateLocal

Observaţii astronomice şi prezentări ştiinţifice, organizate de Muzeul ”Vasile Pârvan” în Noaptea Cercetătorilor Europeni

Reprezentanţii Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad vor organiza o serie de prezentări ştiinţifice şi observaţii astronomice în cadrul Nopţii Cercetătorilor Europeni, cel mai cunoscut şi longeviv eveniment despre ştiinţă şi cercetare, organizat pe data de 29 septembrie în Bucureşti şi în alte 27 de oraşe din ţară.

Observatorul Astronomic şi Astroclubul “Perseus” din cadrul Muzeului “Vasile Pârvan” organizează evenimentul, începând cu ora 19:00, pe platoul din faţa Teatrului “Victor Ion Popa”, intrarea fiind liberă.

“Noaptea Cercetătorilor Europeni este o iniţiativă a Comisiei Europene şi a fost apreciat de public, încă de la prima ediţie în anul 2005, datorită caracterului său inovativ, prin care ştiinţa a devenit accesibilă tuturor, vizitatorii luând parte la activităţi ştiinţifice ce combină educaţia cu divertismentul, organizându-se expoziţii, experimente în care publicul este implicat activ, conferinţe, prezentări, jocuri şi concursuri”, precizează un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Muzeului “Vasile Pârvan” Bârlad.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria Acţiunilor Marie Sklodowska-Curie, fiind un eveniment ce atrage anual peste 1.5 milioane de vizitatori. Noaptea Cercetătorilor Europeni 2023 se organizează în 26 ţări, iar peste 400 oraşe din Europa şi nu numai vor fi gazda evenimentului ce îşi propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button