ActualitateLocal

Muniții rămase neexplodate descoperite în mai multe localități din județ

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui a intervenit pentru asanarea terenului de muniții rămase neexplodate în localitățile Codăești, Bumbăta, Bârlad și Vaslui.

Un gospodar din localitatea Codăești, comuna Codăești a găsit un proiectil perforant trasor, calibrul 76 mm în timp ce săpa un șanț pentru construirea unui gard.

În timp ce efectuau lucrări agricole de sezon doi bărbați din localitatea Bumbăta, comuna Vetrișoaia au găsit la marginea unui drum agricol o grenadă defensivă. Bărbații nu au atins grenada, ulterior unul dintre aceștia apeland numărul unic pentru situații de urgență, 112.

În municipiul Bârlad, în timp ce mai mulți muncitori efectuau lucrări de întindere a unui strat balastru, unul dintre aceștia a descoperit un cartuș. Muncitorul a predat cartușul pirotehniștilor sosiți la fața locului.

În municipiul Vaslui, pe strada Racova, un bărbat a descoperit în propria gradină o bombă de aviație de casetă, proiectilul având greutatea de un kilogram.

În urma cercetărilor, în aceeași zonă a fost descoperit și un tub cartuș de calibrul 14,5 mm.

Toate proiectilele descoperite au fost transportate în siguranță la depozitul special amenajat pentru muniţiile rămase neexplodate, acestea urmând a fi distruse în perioada următoare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button