ActualitateEducatieLocal

Malversațiunile primarului Dumitru Boroș îndreptate împotriva celor mai buni elevi ai Centrului Județean de Excelență Vaslui

Cu părere de rău, conducerea Centrului Județean de Excelență Vaslui este pusă în situația de a-i informa pe elevii olimpici din municipiul Bârlad, beneficiari ai unui loc gratuit în tabăra de vară „Excelența 2023”, organizată la Gura Humorului în perioada 16-21 Iulie, cât și pe părinții acestora și opinia publică, în legătură cu faptul că există riscul major de a fi în imposibilitatea de a onora aceasta recompensă din cauză că Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, a blocat finanțarea solicitată de către Centrul Județean de Excelență Vaslui prin adresele din 6 iunie, respectiv 5 iulie 2023.

Menționăm faptul că sumele necesare pentru organizarea taberei de vară a celor mai buni elevi ai Centrului Județean de Excelență Vaslui au fost aprobate prin Hotărâri de Consiliu Local în bugetul primăriilor Vaslui, Bârlad și Huși.

„Evidențiem faptul că primăriile Municipiilor Vaslui și Huși au răspuns pozitiv și prompt solicitărilor Centrului Județean de Excelență Vaslui din luna iunie, astfel încât elevii din cele doua zone vor putea participa la tabăra prevăzută în planul managerial.

Se impune să facem precizarea că, până în prezent, nu au existat asemenea blocaje, elevii cei mai buni beneficiind în fiecare an de aceste frumoase recompense susținute de autoritățile locale.

Am informat conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, precum și pe domnul prefect al județului Vaslui despre situația neplăcută creată de către primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, prin refuzul de a semna documentele necesare unui asemenea demers.

Sperăm că, măcar în cursul săptămânii viitoare, să se deblocheze această situație delicată, pentru a nu crea un disconfort major elevilor olimpici din municipiul Bârlad. Niciun copil nu merită asemenea dezamăgire! Imaginați-vă ce este în sufletul acestor minunați elevi!”, a precizat Gabriela Plăcintă, directorul Centrului Județean de Excelență Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button