ActualitateLocalSănătate

Mai multe cabinete de familie din mediul rural vor fi dotate cu echipamente medicale moderne

În județul Vaslui, mai multe cabinete de familie din mediul rural vor fi dotate cu echipamente medicale moderne, necesare examinãrii gravidelor si copiilor care provin din familii defavorizate.

Proiectul „Primul pas spre sãnãtate”, derulat de Organizația Salvati Copiii, va facilita accesul la servicii medicale și sociale de calitate pentru 3.000 de gravide și copii cu vârsta între 0 și 5 ani, prin intermediul echipelor integrate de specialiști, cu scopul de a reduce mortalitatea infantilã.

În același timp, va crește gradul de informare a gravidelor și mamelor tinere în legãturã cu importanța controalelor medicale pre și post-partum, precum și a controalelor medicale pentru copii.

„Asistența medicală educația pentru sănătate poate fi îmbunătățită în acest fel. De exemplu, la Oșești avem un număr de 20 de copii incluși în program și 41 de mame și de gravide, iar la Dragomirești 25 de copii și 37 de mame și gravide. Nu lucrăm singuri, evident, suntem sprijiniți de autoritățile publice locale, de medicul de familie, asistentul comunitar sau asistentul medical. În mod concret, intervenția înseamnă sesiuni lunare de informare pentru educație pentru sănătate. De asemenea, donații în obiecte pentru membrii grupului țintă: haine, încălțăminte, rechizite. Nu în ultimul rând, la recomandarea medicului de familie, organizația noastră achiziționează și medicamente care sunt destinate celor care au nevoie”, a declarat președintele Organizației Salvați Copiii, filiala Vaslui, Vasile Mariciuc.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button