EducatieLocal

Liceenii din Vaslui au făcut cunoștință cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”

LMK_Sediu
Reprezentanți ai Universității s-au întâlnit cu elevi ai liceelor din Vaslui. Caravana „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a poposit la Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu”, Colegiul Economic „Anghel Rugină”, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, Colegiul „Ştefan Procopiu” și la Liceul cu Program Sportiv, pentru prezentarea instituţiei şi a ofertelor educaţionale în vederea oferirii de sprijin în dezvoltarea personală a tinerilor liceeni.
În cadrul întâlnirilor, elevii de la clasele a X-a, a XI-a și a XII-a au putut afla mai multe informaţii despre facultățile Universității din Iași și sistemul de admitere, despre ce urmează să studieze la fiecare facultate în parte și ce facilități li se vor oferi în timpul în studenției sau în ce domenii se vor putea angaja după încheierea studiilor universitare.
Comunicarea directă cu liceenii și înţelegerea intențiilor şi așteptărilor acestora privind dezvoltarea lor personală și profesională este o sursa importantă de informare în procesul de adaptare și dezvoltare al curriculum-ului universitar, dar și al îmbunătățirii serviciilor oferite actualilor și viitorilor studenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Această activitate deschide seria de evenimente destinate informării și orientării educaționale a elevilor, ce va culmina cu organizarea, în perioada Școlii Altfel, 18-21 aprilie, cu evenimentul Săptămâna Porților Deschise la Universitatea “ Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button