ActualitateLocal

Incendiu la biserica din satul Drăxeni, comuna Gherghești

Un incendiu a izbucnit, marţi, la biserica din satul Drăxeni, comuna Ghegheşti, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

La locul producerii evenimentului au fost trimişi pompieri din cadrul Detaşamentului Bârlad care au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă alături de reprezentanţi ai Serviciului de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Ghergheşti.

„La sosirea echipajului de intervenţie, focul se afla în faza de regresie, cel mai probabil din cauza lipsei de oxigen. Astfel, ultimele focare au fost lichidate imediat. Nu au fost înregistrate victime. Biserica a fost afectată mai mult în interior, cel mai degradat fiind altarul. Au mai ars un veşmânt, un ceaslov, o evanghelie, o masă, precum şi alte obiecte de cult. În urma incendiului, tencuiala şi pictura din interiorul bisericii au fost afectate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

În urma cercetărilor efectuate de pompieri s-a stabilit faptul că incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unei lumânări sau a unei candele aprinse.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button