ActualitateLocal

Dumitru Buzatu, către tinerii din Vaslui: „Încercați, în condițiile acestea ale tinereții voastre, să realizați ceea ce este bine să faceți!”

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a onorat invitația Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, participând la Casa de Cultură „Constantin Tănase” la o dezbatere legată de drepturile copiilor și tinerilor pentru care s-a stabilit o măsură de protecție specială.

Cei prezenți la seminar au discutat despre drepturile acestor copii după împlinirea vârstei de 18 ani și au fost puse întrebări legate de modalitatea în care statul intervine în sisținerea tinerilor care părăsesc sistemul de protecție.

Tinerii prezenți la dezbatere au vorbit și despre fenomenul intens mediatizat în România cu privire la traficul și consumul de droguri, specialiști în domeniu punctând anumite idei cu privire la combaterea acestui fenomen asupra tinerilor.

„Atunci când te apuci de consumat droguri, fiindcă tentația este foarte mare, mai ales când frecventezi diverse medii, gândiți-vă că întreaga viață a voastră va fi afectată și pentru unii iremediabil în rău. Poate aveți planuri mai bune de la această viață. Poate găsim, mai ales în instituțiile care sunt în subordinea noastră, energia necesară, disponibilitatea, pe lângă atribuțiile pe care le avem, ca lucrurile astea să le dezbateți în grupuri mai mici, să încercăm să sesizăm esențialul din ceea ce încearcă să ne transmită niște oameni. Sunteți tineri, vă doriți experiențe, vi se pare că tot ce faceți e important, iar sfaturile maturilor nu trebuie urmate în totalitate. Încercați, în condițiile acestea ale tinereții voastre, să realizați ceea ce este bine să faceți, să observați care este diferența între ceea ce este bine și ceea ce este rău”, a transmis Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

La dezbatere a participat și deputatul Eduard Popica, care a vorbit despre fenomenul traficului și consumului de droguri de la nivel național: „trebuie să combatem valul care s-a năpustit asupra tinerilor din România, consumul de substanțe interzise, drogurile”,

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button