ActualitateLocal

Direcţia Silvică Vaslui susţine că are material lemnos pentru a face faţă tuturor solicitărilor

În judeţul Vaslui, peste jumătate din locuinţele populaţiei sunt încălzite la sobe cu lemne, reţeaua de gaze naturale nefiind prezentă decât în 20 de unităţi administrativ-teritoriale.

Prin urmare, Direcţia Silvică Vaslui oferă localnicilor posibilitatea să achiziţioneze material lemnos. Anul trecut, în judeţ, arată datele oficiale, s-au comercializat 150 de mii de metri cubi de lemne de foc.

„Ne străduim să asigurăm atât cât e nevoie, deşi posibilităţile judeţului nu sunt la un nivel care să asigure 100% necesar. Noi, ca posibilitate anuală, avem o cantitate de aproximativ 180 de mii de metri cubi masă lemnoasă, pe care o recoltăm. Din această cantitate, 100 de mii de metri cubi o valorificăm prin agenţi economici care exploatează masă lemnoasă pe picior şi diferenţa de până la 80 de mii o recoltăm noi în regie proprie. Din această cantitate, undeva între 25 şi 30 de mii de metri cubi e ca lemn fasonat pentru industrie. Diferenţa e pentru încălzit populaţia”, a declarat

„Ne străduim să asigurăm atât cât e nevoie, deşi posibilităţile judeţului nu sunt la un nivel care să asigure 100% necesar. Noi, ca posibilitate anuală, avem o cantitate de aproximativ 180 de mii de metri cubi masă lemnoasă, pe care o recoltăm. Din această cantitate, 100 de mii de metri cubi o valorificăm prin agenţi economici care exploatează masă lemnoasă pe picior şi diferenţa de până la 80 de mii o recoltăm noi în regie proprie. Din această cantitate, undeva între 25 şi 30 de mii de metri cubi e ca lemn fasonat pentru industrie. Diferenţa e pentru încălzit populaţia”, a declarat Cătălin Idriceanu, directorul Direcției Silvice Vaslui.

Anul trecut, preţul metrului cub de material lemnos comercializat către populaţie pentru încălzirea locuinţelor a fost plafonat de Guvern la 400 de lei metrul cub.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button