ActualitateLocal

Autoturism cu ITP fals, depistat de polițiștii de frontieră hușeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unei bărbat cu cetățenie bulgară și Republica Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un document fals pentru autoturismul pe care îl conducea.

În data de 28 iulie a.c., în jurul orei 20.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, un bărbat cu cetățenie bulgară și Republica Moldova, în vârstă de 22 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes E320, înmatriculat în Bulgaria.

„La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date relevante, s-a constatat că autoturismul nu figurează ca având inspecție tehnică periodică valabilă. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea dovezii efectuării inspecţiei tehnice periodice prezentată la control pentru autoturismul în cauză, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări specifice, în urma cărora au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button