ActualitateLocalSocial

Angajații Instituției Prefectului sunt în grevă

Unii angajaţi ai Instituției Prefectului județul Vaslui au intrat în grevă, luni dimineaţă, nemulţumiţi din cauza salariilor.

Reprezentanții sindicaliştilor din cadrul instituţiei au declarat că activitatea desfăşurată de angajaţii Instituţiei Prefectului – judeţul Vaslui este una „de excelenţă”, dar a fost subminată de-a lungul timpului prin nivelul de salarizare.

„Considerăm că salarizarea e doar o formă prin care demnitatea angajaţilor din Prefectură a fost subminată de-a lungul timpului. Activitatea pe care o derulează angajaţii din prefecturi e un înalt exerciţiu al funcţiei publice, o activitatea de excelenţă, pentru că aici se centralizează date de la nivel local, se fac analize, rapoarte. Este o activitate de excelenţă şi dorim ca acest lucru să se vadă şi în nivelul de salarizare”, au precizat salariații Prefecturii.

Salariile din Instituțiile Prefectului reprezintă doar 50% din cele acordate în unele primării.

„Instituţiile prefectului au fost ignorate la toate măririle salariale care au fost acordate colegilor din primării, consilii judeţene şi servicii deconcentrate. Dacă aceste măriri ar fi fost în concordanţă cu principiul legii salarizării care prevede la muncă egală salariu egal, nu s-ar fi ajuns astăzi în această situaţie”, a completat aceștia.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button