ActualitateLocal

Judeţul Vaslui are nevoie de investiţii

dsc_0426
în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) şi cel al Asociaţiei Patronale a IMM-urilor din judeţul Vaslui au profitat de începutul campaniei electorale pentru a adresa un apel către candidaţii la alegerile parlamentare din 11 decembrie.
După cum a subliniat Ionel Constantin, preşedintele CCIA, măsurile destinate sprijinirii mediului de afaceri se referă, în primul rând, la predictibilitate, sprijinirea capitalului autohton, care a ajuns să fie discriminat în raport cu cel străin, şi menţinerea forţei de muncă în ţară.
“Va trebui să stabilizăm forţa de muncă printr-o plată suplimentară şi, în acelaşi timp, prin instruire în domeniile deficitare. Vă dau în scris că mulţi dintre cei care candidează habar nu au cum să sprijine mediul de afaceri, habar nu au ce înseamnă să construieşti un drum către o făbricuţă”, a spus Constantin, cu scepticism.
O altă problemă este fiscalitatea, în sensul că majoritatea oamenilor de afaceri nu reclamă atât numărul mare de taxe ce trebuie plătite către stat sau cuantumul acestora, cât modul lor haotic de aplicare, ceea ce creşte exponenţial şi costurile necesare conformării fiscale, pe lângă plăţile efective ce trebuie făcute. Aşadar, necorelarea dintre nivelul taxelor şi impozitelor şi capacitatea de plată a contribuabililor va face ca evaziunea fiscală să atingă în continuare cote ridicate, din moment ce un întreprinzător care nu câştigă suficient din cauza puterii de cumpărare tot mai scăzute a populaţiei va fi tentat să nu-şi plătească dările.
“Privită şi în context european, fiscalitatea este considerată de patronii vasluieni ca fiind împovărătoare, în condiţiile în care mai bine de 50% dintre IMM-urile existente în momentul de faţă sunt doar societăţi de subzistenţă”, a afirmat Ovidiu Copacinschi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button