Local

Actiune de amploare a politistilor vasluieni in mediul rural

legume_12_
Polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au desfășurat săptămâna trecută pe raza județului, în mediul rural, o acțiune pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, prin prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală sau contravenţională. Poliţiştii au instituit 32 filtre pe principalele comunicații rutiere, au organizat patrulări şi alte activităţi pentru combaterea infracţionalităţii. Pe parcursul desfăşurării acțiunii au fost controlate 525 autovehicule și au fost verificați 67 agenți economici. Pentru 284 persoane care au săvârşit fapte de natură contravenţională au fost luate măsuri de sancţionare, astfel: 201 dintre sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 18 pentru încălcări ale Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 20 pentru încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 45 la alte acte normative. Valoarea sancțiunilor aplicate este de 86.922 lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 16.056 lei.La acţiune au participat alături de poliţişti și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, precum și specialiști de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Vaslui, Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor și Oficiul de Ameliorare și Reproducție în Zootehnie.
Polițiștii Secţiei Poliţie Rurală 5 Murgeni şi Postul de Poliţie Epureni au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unei femei din satul Bursuci unde au fost găsite 280 țigarete având timbru de accizare din Republica Moldova, fără documente de proveniență. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
La controlul efectuat în târgul organizat pe raza localității Stănilești, polițiștii au constatat faptul că un producător agricol a prezentat documente modificate, fapt pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a unui bărbat, în vârstă de 36 ani, din județul Vrancea care a desfășurat acte de comerț fără a fi autorizat, în târgul din comuna Băcești. De asemenea, pentru cantitatea de 4148 kg cartofi acesta nu deținea documente legale, fapt pentru care a fost luată măsura confiscării.
Pe D.J. 244 C, a fost depistat un bărbat în vârstă de 35 ani, din comuna Pădureni, în timp ce transporta cantitatea de 1,25 mc material lemnos pentru care nu a putut prezenta documente prevăzute de legislația în vigoare. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat la Ocolului Silvic Huși, iar bărbatul a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button