Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună cu procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vaslui, efectuează 4 percheziții domiciliare, în municipiul Bârlad, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive.
Probatoriul administrat a reliefat că, pe parcursul anului 2024, 4 persoane ar fi vândut, în mod repetat, substanțe psihoactive, către consumatori, în special elevi ai unităților de învățământ, din municipiul Bârlad.
Audierile în această cauză se vor desfășura la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui.
Tot la această oră, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, efectuează 50 de percheziții domiciliare, în municipiile Iași, București, Galați, Pașcani și orașul Podu Iloaiei, în mai multe cauze penale având ca obiect infracțiunile de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive, săvârșite în special în mediile școlare.
Anchetele vizează 40 de persoane, majoritatea elevi și studenți ai unor unități de învățământ, din județul Iași, față de care polițiștii și procurorii au desfășurat activități de documentare și investigare, pentru combaterea traficului cu substanțe interzise.
Audierile se vor desfășura la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, fiind vizați atât cei în cauză, cât și aproximativ 70 de consumatori (majoritatea elevi și studenți).
Cercetările efectuate au beneficiat de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Iași, D.G.A.S.P.C. Iași și Spitalului de Copii Sf. Maria, care monitorizează cazurile minorilor intoxicați ca urmare a consumului de substanțe interzise.
Această acțiune de amploare reprezintă, alături de altele similare desfășurate de Poliția Română și D.I.I.C.O.T., o reacție promptă și susținută în combaterea traficului și consumului de droguri în rândul elevilor, dar și un semnal de alarmă pentru conștientizarea dimensiunilor acestui fenomen și a necesității stopării lui prin eforturi conjugate din partea întregii comunități.