Murături asortate la butoi, putină sau găleată (fără oțet) – rețeta ardelenească de legume și fructe murate în saramură. Castraveți murați, varză roșie și albă, conopidă, gutui murate, pepeni, ardei iuți și grași, gogoșari, gogonele, țelină murată, morcovi etc. Cum se fac murăturile asortate la putină, găleată sau butoiaș? Rețeta de murături de casă fără conservanți artificiali.
Această rețetă de murături la butoi, butoiaș, putină sau găleată ne-a fost oferită de prietenul nostru Ladislau Tasy (cunoscut ca Laci sau Veve) din Arad, moderator al Grupului Savori Urbane de pe Facebook. Au fost preparate de el toamna trecută și degustate de Paști, anul acesta. Pozele sunt făcute de el și ilustrează pas cu pas întreg procesul de preparare al acestor delicioase murături naturale de casă.
Aceste murături se fac cu saramură rece, exact ca varza murată de casă (rețeta aici). Se folosește sare neiodată specială pentru murături iar necesarul este de 25 g sare la 1 L de apă rece.