Vânătoare ilegală

v
Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune pe raza comunelor Deleni și Lipovăț pentru prevenirea și combaterea vânătorii ilegale și infracțiunilor la regimul armelor și munițiilor.
Pe fondul cinegetic Căpușneni, polițiștii au oprit un autovehicul în care se aflau 3 bărbați, de 33 ani, 43 și respectiv 53 ani, toți domiciliați în comuna Deleni. În autoturism au fost găsite o armă de foc lungă prezentând elemente asemănătoare celor confecționate artizanal, aparținând bărbatului în vârstă de 43 ani, două lanterne și o secure. Acesta a încercat să se sustragă controlului fapt pentru care a fost imobilizat de polițiști. Asupra sa au fost găsite 8 cartușe de vânătoare calibrul 12 mm.
Cei trei bărbați nu sunt deținători legali de arme și muniții.
Arma letală, muniția și celelalte bunuri au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor în dosarul penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic. De asemenea, autoturismul cu care cei trei s-au deplasat pe fondul cinegetic a fost indisponibilizat.
La acțiune au participat și luptători de la acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Comuna Hoceni are sediu nou de primărie

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, și vicepreședintele Ciprian Trifan au participat la …

A apărut harta arborilor remarcabili din România. Sunt cartografiați arborii bătrâni. Vasluiul are opt specii de copaci care arată spectaculos!

O inițiativă pornită în 2015 a adus în 2020 o hartă a arborilor bătrâni din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *