ActualitateLocal

Ziua soleștenilor de pretutindeni

Autoritățile din comuna Solești au organizat un eveniment dedicat diasporei, intitulat „Soleștenii de pretutindeni la ei acasă”.

La sărbătoare au încântat inimile publicului prezent artiști cunoscuți, Lili Ciortan, Teodora Panainte, Ioana Stoleru, Fanfara Rotaria și nu în ultimul rând Ansamblul Folcloric Soleștenii.

„Această zi este dedicată de biserica ortodoxă diasporei, iar autoritățile locale se gândesc cu drag la cei plecați în străinătate, care alături de cei care au rămas în comunitate contribuie la dezvoltarea zonei, prin construirea de case, deschidere de mici afaceri și prin împărtășirea experienței acumulate în acești ani petrecuți departe de casă. Observăm cum toate comunitățile noastre se dezvoltă, prin implementarea multor proiecte de infrastructură rutieră, rețele de apă și canalizare, gaz metan, școli moderne, dispensare, etc. Le mulțumim că nu și-au uitat locurile natale și vin de fiecare dată cu drag acasă”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Pe lângă recitalurile muzicale, ansamblurile folclorice invitate vor încânta publicul cu spectacole de dansuri specifice zonei.

„Este un moment de mândrie și de regăsire, pentru că fiii comunei Solești se adună în locurile natale, la ceas de bucurie. Suntem mândri de ei, oriunde ar fi în lume plecați, și ne bucură că nu au uitat de familii, de prieteni, de cei dragi”, a spus Mona Bujor, primarul comunei Solești.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button