ActualitateLocal

Ziua Eroilor a fost marcată la Vaslui!

Astăzi, la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea din Vaslui a avut loc o ceremonie militar-religioasă, cu ocazia Zilei Eroilor, care este sărbătorită de Înălţarea Domnului!

A fost un prilej de comemorare a eroilor din Vaslui, care au apărat valorile și principiile fundamentale ale statului român, protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă, însoțit de un sobor de preoți, oficiind slujba de pomenire a tuturor eroilor.

„Este ziua în care românii împletesc simbolic ființa creștină cu cea istorică. E un prilej de a ne aduce aminte de eroii cunoscuți și necunoscuți, de a conștientiza jertfa celor care au apărat integritatea țării și pentru a fi păstrată identitatea națională. De la fiecare erou primim o lecție de viață, pentru a ne aminti de trecut și pentru a putea face față provocărilor actuale și viitoare”, a transmis Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Ceremonia a continuat cu depunere de coroane de flori, iar la ora 12, în toate lăcașurile de cult au fost trase clopotele, păstrându-se un moment de reculegere în memoria tuturor eroilor neamului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button