ActualitateLocal

Ziua armatei, marcată într-un cadru restrâns de autorități

Astăzi, Consiliul Județean (CJ) și Primăria Vaslui au organizat o ceremonie de marcare a Zilei Armatei Române.

Evenimentul a avut loc la Monumentul Independenței de lângă Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui și s-a desfășurat într-un cadru restrâns, fără paradă militară și cu mai puține instituții invitate.

A fost intonat imnul național, după care au fost depuse coroane de flori, momentul încheindu-se cu alocuțiuni și un moment oferit de Dan Ailincăi.

”Vasluiul a contribuit dintotdeauna la pagina de glorie a armatei române. Amintim de Peneș Curcanul, un simbol al independenței României de la 1877, pe mareșalul Constantin Prezan, ale căror calități de bun militar au fost evidențiate în primul război mondial, pe linia de front Mărăști-Mărășești-Oituz, sau generalul de divizie Ion Rășcanu, un model demn de apreciat, atât din perspectiva umană, cât și din cea profesională, fiind un bun primar al Vasluiului.În numele Consiliului Județean, vă asigur de întreaga recunoştinţă şi profunda consideraţie pe care cetăţenii judeţului Vaslui le poartă ostașilor Armatei Române, cei care, prin legământ sfânt, şi-au pus viaţa în slujba Patriei. La mulţi ani, Armatei Române!”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button