EducatieLocal

Ziua Absolventului, marcată la Vaslui

absolventi1
Centrul Vasluiului a vibrat de multă încărcătură emoţională, graţie evenimenului “Ziua Absolventului”, organizat de către Primăria municipiului Vaslui. Cei 1.250 de absolvenţi de liceu au avut parte de o zi specială, primarul Vasile Pavăl dorind să-i cinstească aşa cum se cuvine, ca adevărate valori ale acestei urbe.
“Dacă emoţiile ar valora greutatea lor în aur, aş fi un om deosebit de bogat, căci fiecare asemenea clipă, fiecare sfârşit de an şcolar îmi inundă sufletul cu bucuria şi mândria unei noi generaţii care finalizează ciclu de învăţământ liceal. Astăzi sunteţi tulpina din care izvorăşte deopotrivă bucuria şi tristeţea unui final, însă ştiu că vă veţi întinde aripile, veţi ridica frunţile şi veţi înfrunta singuri marea de frământări în alegerea drumului în viaţă, oceanele de posibilităţi de împlinire şi succes. Oriunde veţi pleca, sunt sigur că veţi reveni mereu, iar paşii vi se vor îndrepta, singuri, spre şcoală şi profesori. Ecoul anilor de liceu se va transforma într-un vârtej de impresii, întâmplări, chipuri şi experienţe trăite. Păstraţi-le în voi, faceţi-le parte din voi şi peste ani veţi simţi ce simt eu acum – dorul chinuitor de dulce al anilor de liceu”, a fost mesajul primarului Vasile Pavăl către absolvenţi.
~mbrăcaţi în robe, elevii celor şase licee vasluiene au oferit un peisaj mirific în centrul oraşului, unde părinţii, bunicii şi prietenii au fost martori la o simfonie a culorilor, “zugrăvită” cu picături de ploaie, ce au “construit” o adevărată oază a bucuriei.
Printre şefii de promoţie s-a aflat unul cu media 10. Este vorba despre Mădălina Tudorache, de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK).
“Le mulţumesc în primul rând profesorilor care ne-au îndrumat în toţi aceşti ani, dar şi colegilor, cu care am trăit clipe deosebit de frumoase”, a spus Mădălin Tudorache.
Cu media generală 9.99, Adelin Stanciu, de la Liceul “Emil Racoviţă” Vaslui, se situează pe locul doi în topul şefilor de promoţie. Urmează Andreea Paula Huţanu, de la Colegiul Economic “Anghel Rugină”, cu media 9.94. Diana Veica, de la Liceul “Ion Mincu”, a terminat cei patru ani de liceu cu media 9.90. Şefa de promoţie a Liceului “Ştefan Procopiu” Vaslui, Georgiana Pascal, are media generală 9.80, iar şeful de promoţie de la Liceul cu Program Sportiv, Tudor Berezan, a încheiat ciclul liceal cu media 9.27.
Şi directorii celor şase licee le-au ţinut ultimele lecţii de viaţă, îndemnându-i pe absolvenţi să fie încrezători în fortele proprii şi să aleagă drumul care li se potriveşte.
“Vă felicit pentru absolvirea acestei etape din viaţa voastră. Vă doresc mult succes la examenul de Bacalaureat. Vă doresc mult succes şi la examenul de admitere, acolo unde este cazul, dar mai presus de toate, vă doresc să faceţi cinste părinţilor vostri, şcolii pe care aţi absolvit-o, oraşului Vaslui. Mult noroc în viaţă şi multă săntate!”, a spus Cătălin Ignat, directorul Liceului “Mihail Kogălniceanu” Vaslui.
Alături de liceeni s-a aflat şi corala “Fantasia”, care a intonat, în deschidere, imnul de stat al României, a urmat binecunoscuta piesă “Gaudeamus”, iar despărţirea elevilor de şcoală s-a făcut pe ritmurile nostalgice ale melodiei “Ani de liceu”.
DSC_7503DSC_7504DSC_7531DSC_7532

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button