Thursday , 29 September 2022, 23:37

Zilele Bibliotecii Judeţene

12_05_09_2016_bjv
Mâine debutează o nouă ediţie a Zilelor Bibliotecii Judeţene “Nicolae Milescu Spătarul”, cu “Pasaje disputate din Noul Testament”, comentate de istoricul bucureştean, Cristian Bădăliţă. Conferinţa va fi găzduită de sala de activităţi, începând cu ora 16.
A doua zi este dedicată concursului “Bătălia cărţilor”, ajuns în faza finală. De la ora 16, cel mai fidel utilizator va fi premiat.
Miercuri are loc o nouă conferinţă “După amiezi culturale la Vaslui”, unde profesorul Constantin Dram, susţinut de profesorul Cătălin Turliuc, vor da un răspuns la întrebarea “Cine (mai) suntem? Resurgenţa naţionalismelor europene”.
Joi, bibliotecari din judeţ vor participa la simpozionul “Lectura în bibliotecile vasluiene: provocări, tendinţe şi perspective”.
Ultima zi este cea mai consistentă în evenimente. Startul va fi dat de activitatea “Scriitori vasluieni la ei acasă”, în cadrul căreia are loc şi premierea anuală: Cartea Reprezentanţei Vaslui.
Urmează lansarea de carte “Convorbiri literare: Corpus de texte ilustrative, vol.I-III”, la care participă conducerea Uniunii Scriitorilor din România, filiala Iaşi.
Partea finală este dedicată bibliovoluntarilor, care au parte de o sesiune de comunicări, cu tema “Voluntariatul: provocare şi implicare”, o invitaţie la lectură şi o Gală a Voluntarilor.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

„Conduita preventivă salvează vieți” este mesajul transmis de polițiștii vasluieni

În perioada septembrie 2022 – martie 2023, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean …

Amenzi în valoare de peste 1,2 milioane de lei, date de comisarii Gărzii de Mediu de la începutul anului

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean Vaslui al Gărzii Naţionale de Mediu au dat amenzi în valoare de …