Zeci de misiuni ale pompierilor în ultimele trei zile


Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit la 38 misiuni în ultimele trei zile.
În 28 de cazuri au intervenit echipajele de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă. A mai fost o intervenție a echipei pirotehnice, în localitatea Pâhnești, comuna Arsura, județul Vaslui, pentru asanarea unei grenade defensive din cel de-al Doilea Război Mondial, descoperită de o persoană în curtea proprie, în timp ce executa lucrări agricole în grădină. Grenada defensivă a fost transportată de echipajul pirotehnic la depozitul de păstrare, urmând ca, ulterior aceasta să fie distrusă.
De asemenea, un echipaj a intervenit în localitatea Moara Domnească, comuna Văleni, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari, o persoană de sex masculin, de aproximativ 63 ani se afla căzută în fântâna din curte, cu o adâncime de 6 metri și diametrul de 20 centimetri. După scoaterea persoanei din fântână, din nefericire, medicul echipajului de Terapie Intensivă Mobilă i-a declarat decesul.
În aceeași perioadă, pompierii au mai avut 8 intervenții pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Cursuri „Salvator din pasiune” la Vaslui și Bârlad

În perioada 25 martie – 30 aprilie, în Vaslui și Bârlad, IJSU Vaslui organizează cursuri …

Vinerea Verde: PSD Vaslui a curățat de gunoaie pădurea din apropiere de Crasna

Președintele Organizației Județene a PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, președintele Organizației Județene a TSD Vaslui, Vlad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *