ActualitateNaţional

Zeci de mii de tigarete de contrabandă, descoperite ascunse sub iarbă într-un atelaj hipo


Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Iaşi – I.T.P.F. Iaşi au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în urma căreia au identificat un cetăţean român care transporta, cu un atelaj hipo, mascate sub iarbă, aproximativ 60.000 ţigarete de contrabandă.

În data de 17 mai a.c., pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.
Astfel, pe timpul executării misiunii, poliţiştii de frontieră au observat un atelaj hipo care se îndrepta dinspre localitatea de frontieră Petreşti, pe câmp, spre comunicaţia Medeleni –Grădinari.
Un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit atelajul pentru verificări, în care se afla cetăţeanul român G.M., în vârstă de 68 ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi. În atelajul hipo, mascate sub iarbă, au fost descoperite două colete, învelite în banda scotch de culoare neagră, în care se aflau mai multe pachete cu ţigarete. În urma inventarierii conţinutului coletelor a rezultat cantitatea de 58.400 ţigarete, marca RITM.
Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a găsit coletele şi intenţiona să le transporte la un Post de Poliţie, pentru a le preda.
Persoana în cauză a mai fost depistată de trei ori transportând ţigări de contrabandă, tot cu un atelaj hipo, în lunile aprilie, noiembrie şi decembrie ale anului trecut, pe numele său fiind întocmite dosare penale care au fost înaintate parchetului, pentru luare măsurilor legale.
Ţigaretele în valoare de aproximativ 27.594 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda.
Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button