Women Health Medical Launch, la Vaslui


Fundația World Vision România, compania farmaceutica MSD România și Centrul National de Studii pentru Medicina Familiei au organizat Women Health Medical Launch, un eveniment pentru medicii de familie din județele Dolj, Vâlcea și Vaslui în cadrul proiectului ‘Mame pentru viață. Viață pentru mame’, program de reducere a mortalității materne în România.
Peste 100 medici de familie din cele trei județe au participat săptămâna aceasta la lansarea în cadrul proiectului ‘Mame pentru viață. Viață pentru mame’ a cursurilor de e-learning dezvoltate pe platforma EDU-CNSMF. Cele trei cursuri sunt acreditate de Colegiul Medicilor cu puncte EMC și vizează aspecte actuale și bune practici în îngrijirea gravidei de către medicii de familie.
Cele 3 cursuri au ca teme:
— Diagnosticul de sarcina și monitorizarea gravidelor cu risc scăzut, în cabinetul de medicina familiei
— Educația gravidei cu risc scăzut, în cabinetul de medicina familiei
— Sarcina cu risc crescut în practica medicului de familie
Un al 4-lea curs este destinat instruirii la distanta a asistenților medicali.
‘Dezvoltarea acestor cursuri interactive, la distantă, pe platforma de e-learning a CNSMF, în colaborare cu echipa proiectului ‘Mame pentru viață. Viață pentru mame’, este deosebit de importantă pentru că sprijină dezvoltarea profesioniștilor din asistența primară într-o direcție problematică pentru România — sănătatea gravidei.’ a declarat Dr Cristina Isar, CNSMF.
În cadrul evenimentului, World Vision România a lansat aplicațiile de telefonie mobilă pentru asistenta gravidei și aplicația pentru calendarul menstrual.
‘Aplicațiile de telefonie mobilă clasică sunt soluții simple, eficiente de tip sms alert care informează femeile vulnerabile în privința calendarului de accesare a serviciilor medicale, gratuit, în perioada sarcinii. A doua aplicație, ‘Calendarul ovulației’ este, la rândul ei, o metoda necesară, simplă și utilă de identificare a perioadelor fertile la femei, în scopul prevenirii sarcinilor nedorite și avorturilor’ a declarat Dr. Cornelia Paraschiv Scarlatescu, managerul proiectului.
Proiectul implementat în România de World Vision se derulează pe o perioadă de trei ani în județele — Vâlcea, Dolj și Vaslui și se adresează unui numâr de 15.000 de femei cu vârsta între 15 și 40 de ani, din 30 de comunități rurale.
‘Nicio mamă nu trebuie să moară dând viață!’ este obiectivul acestui program, care dezvoltă un model inovativ de servicii integrate pentru reducerea cazurilor de mortalitate maternă, prin prevenirea sarcinilor nedorite și prin susținerea accesului la servicii medicale de calitate prenatale și maternale. Proiectul ‘Mame pentru viață. Viață pentru mame’ are o valoare de 500 000 de dolari și a fost câștigat de World Vision pentru România, ca parte a unui grant global MSD for Mothers.
MSD for Mothers este o inițiativă cu o durată de 10 ani, ce aplică expertiza MSD și experiența în abordarea provocărilor medicale de la nivel mondial pentru a reduce mortalitatea maternă în întreaga lume. Proiectul lansat în România reprezintă una dintre cele mai mari investiții de CSR derulate de o companie farmaceutică din România și se numără printre cele mai mari investiții sociale private din domeniul sănătății.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziua Națională a României a fost marcată la Vaslui printr-un ceremonial militar și religios

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat cu un ceremonial militar și religios în …

Doi profesori vasluieni recompensați cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler

Președintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat luni, 28 noiembrie 2022, decretul nr. 1376 prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *