ActualitateLocal

Volkswagen furat din Cehia, descoperit la Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Volkswagen, care figura în bazele de date ca fiind furat din Cehia.

În data de 25 mai 2022, în jurul orei 22.55, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 37 de ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Republica Cehă.

„Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Republica Cehă, la data de 03.02.2023. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a împrumutat autoturismul în cauză de la un conațional, îl utilizează în baza unei împuterniciri și nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu”, a precizat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 22.500 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button