ActualitateLocal

Veste tristă: Președintele în exercițiu al Rotary Club Vaslui a trecut la cele veșnice!

Cu tristețe și durere in suflete, cu regrete și păreri de rău, Guvernatorul Districtului Rotary România și Republica Moldova și prietenii din cadrul Clubului Rotary Vaslui, anunță încetarea din viață a dragului nostru prieten, ing. PETRU COZMA, Președintele in exercițiu al Clubului Rotary Vaslui.

A fost respectat și apreciat pentru intreaga sa activitate profesională ca inginer silvic in silvicultura vasluiană, unde i s-au incredințat funcții importante și responsabile.

A fost membru fondator al Clubului Rotary Vaslui, unde timp de 20 de ani s-a dăruit acestei munci nobile de voluntariat, “servind mai presus de sine”, pentru binele celor in suferință și pentru comunitatea vasluiană.

S-a implicat in toate frumoasele si binevenitele proiecte ale Clubului de-a lungul anilor, insă rămâne de referință proiectul său de suflet “UN AER CURAT INTR-O PĂDURE IGIENIZATĂ”, prin care a organizat și s-a implicat direct, alături de voluntarii mobilizați de el, in activitățile de impădurire a zeci de hectare și igienizare a pădurilor si drumurilor publice din județul Vaslui.

Bolnav fiind, a donat pensia sa pe o lună, respectiv 500 de dolari, pentru un proiect nobil al rotaryenilor din intreaga lume, “END POLIO NOW”, pentru eradicarea poliomelitei.

Chiar in aceste zile, de pe patul de spital, s-a implicat și in acțiunile Clubului Rotary Vaslui pentru combaterea COVID-19, alăturandu-se celorlalți prieteni din Club, pentru donația de 11.000 lei către Spitalul judetean de Urgență Vaslui.

Pentru calitățile sale umanitare, pentru tot ce a servit, “mai presus de sine” și pentru aportul adus, in cei 20 de ani, la realizarea minunatelor idealuri rotaryene, Asociația Rotary International i-a acordat cea mai inaltă și prestigioasă distincție in Rotary, Distincția “PAUL HARRIS”!

Petrica a fost un om modest si corect, cu mare iubire de oameni, un bun coleg și prieten, fiind respectat apreciat și iubit de toți cei ce l-au cunoscut.

Iți spunem adio, prieten drag, nu vom uita niciodată sufletul tău bun, blând și generos, iți vom păstra vie și nestearsă amintirea și te vom pomeni cât vom trăi!

Dumnezeu să-l ierte si să-l odihnească in pace! Vom fi mereu alaturi de soția și fiica lui. Transmitem sincere condoleanțe si intreaga noastră compasiune, familiei indoliate!

Membrii Rotary Club Vaslui

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button