ActualitateLocal

Vasluiul – paradisul naturii și al artei tranziente

O adevărată mișcare creativă de forțe, sub îndrumarea inspectorului pentru educație timpurie, prof.Cristina-Nicoleta Bejan, și a coordonatorului județean, prof.Ana-Elena Todeilă, activitatea desfășurată în Parcul Copou a adus împreună cadre didactice și preșcolari din 8 din cele 9 unități preșcolare din județul Vaslui, care au finalizat activitățile proiectului: Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 Vaslui; Grădinița cu Program Prelungit Nr. 12 Vaslui; Grădinița cu Program Prelungit Nr. 15 Vaslui; Grădinița cu Program Prelungit Nr. 11 Bârlad; Grădinița cu Program Normal Nr. 12 Bârlad; Grădinița cu Program Normal Nr. 19 Bârlad; Grădinița cu Program Prelungit ,,Norocel” Negrești; Grădinița cu Program Normal Draxeni-Rebricea; Grădinița cu Program Normal Lipovăț.

Fiecare unitate școlară a avut de realizat într-o oră jumătate câte un tablou de creație tranzientă-1,5 m x 1 m, în care au fost integrate armonios tehnici, culori, simboluri promovate de conceptul de educație outdoor GRLI. Au fost realizate adevărate creații artistice originale de către fiecare echipă!

La sfârșitul concursul au fost înmânate certificatele de atestare, de participare și certificatele coordonatorilor unităților de învățământ care demonstrează finalizarea pilotării conceptului GRLI.

,,Fantezia, culoarea și armonia s-au întâlnit azi în mijlocul naturii, în parcul dendrologic Copou considerat unul dintre cele mai frumoase parcuri publice din România, cu ocazia desfășurării Concursului de creație tranzientă integrată „Vasluiul – Paradisul Naturii și al Artei Tranziente”, având drept scop evaluarea și promovarea tehnicilor experimentate în procesul pilotării conceptului, marcând astfel finalizarea Proiectului educațional național “Grădina de Relaxare, Liniște și Învățare” (G.R.L.I.), proiect derulat în perioada decembrie 2021-iunie 2024 de Asociația Creștini în parteneriat cu Ministerul Educației. Felicitări tuturor colegelor care au finalizat acest frumos proiect cu o combinație de activități în aer liber, de educație de mediu și de dezvoltare socială și personală. Ați pus în tablourile realizate astăzi un strop din sufletul copiilor și al educatoarelor. Ați crezut și credeți în schimbare!”, a precizat Cristina Nicoleta Bejan, inspector școlar pentru educație timpurie.

,,Mulțumirile se îndreaptă coordonatorilor, participanților, d-nei inspector pentru educație timpurie prof. Bejan Cristina-Nicoleta cât și domnului viceprimar Braniște Lucian care a fost impresionat de munca noastră, a celor ce modelează cele mai fragede minți – educatoarele, Asociației Creștini și doamnei Breben Silvia care a crezut în noi toate, ne-a sprijinit și încurajat de la începutul pilotării proiectului și a fost virtual cu noi în timpul concursului”, ne-a declarat Ana-Elena Todeilă, coordonator județean proiect.

Inițiatoarea proiectului „Grădină de Relaxare, Liniște și Învățare”, Silvia Breben, a afirmat că Vasluiul a oferit un regal de culoare și idei, fiind mereu original, punctual, foarte creativ!

„Finalul pilotării dovedește seriozitate, încredere în această pilotare de durată care a pus la încercare răbdarea și dorința celor implicați în schimbare prin acest concept pur românesc. Conceptul a fost dezvoltat pas cu pas și de către voi! Va mulțumesc, oameni frumoși, creativi și puși pe fapte mari! Pare un slogan ce spun dar aceasta zi demonstrează că schimbarea pleacă de jos în sus. Dacă voi nu o doreați, ideea mea murea! Vă sunt tare recunoscătoare! Am lăcrimat a fericire! Tot Respectul meu pentru voi și recunoștința reușitei colective! România are dascăli pasionați, creativi, responsabili! Aceasta pilotare confirmă valorile dascălilor din România! Reușite printr-un crez optimist: SCHIMBAREA SUNTEM NOI!”, a spus Silvia Breben, coordonator national şi iniţiatoarea proiectului „Grădina de Relaxare, Liniște și Învățare” (G.R.L.I.).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button