Tuesday , 31 January 2023, 11:19

Vasluiul inclus într-un traseu cicloturistic

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a votat în unanimitate în cadrul unei ședințe extraordinare un acord de parteneriat pentru realizarea proiectului ”V.I.B.E – traseu cicloturistic”.

Documentația pentru obținerea finanțării prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României, Componenta 11 – Turism și cultură trebuie depusă până în data de 5 decembrie 2022.

Investiția presupune amenajarea de piste de bicicliști în proximitatea drumurilor județene DJ 247 și DJ 246 până la intersecția cu DN 24, ce vor fi amplasate pe o parte și alta a drumului

Parteneriatul va fi constituit, conform schemei de finanțare, din următorii beneficiari eligibili: CJ laşi; CJ Vaslui; CJ Botoșani; Asociația „Zona Metropolitană lași AZM I; Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad.

„Traseul propus oferă accesibilitate obiectivelor culturale din aria traversată, în ceea ce privește Județul Vaslui; obiectivele de interes sunt cele reprezentate de Ruta Bisericilor de lemn Traseul F: Municipiul Vaslui – Ștefan cel Mare – Zăpodeni – Muntenii de Sus – Văleni – Solesti – Miclești, retur, la care se adaugă Movila lui Burcel, arie naturală de interes național cu mănăstirea ortodoxă Sfinții Împărați Constantin și Elena situată în vârful legendarei movile a lui Burcel pe DN 24 Iași-Vaslui, și nu numai”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Numărul total de km ai traseului este de 237 km, din care: județul Iași – 216 km; județul Vaslui – 4 km, în proximitatea drumurilor județene DJ 247 și DJ 246 până la intersecția cu DN 24; județul Botoșani – 17 km.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr reținut după ce i-a furat telefonul unei femei pe o stradă din Bârlad

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat de 32 …

Bărbat din Laza reţinut de poliţişti după ce a agresat două pisici

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din comuna Laza a fost reţinut de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *