ActualitateLocal

Vasluiul are ministru de interne

index
Dragoş Tudorache, noul ministru de Interne, este fiul unui preot din Vaslui, Ioan Tudorache, fost şef al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. Deşi bucuros de numirea fiului său în fruntea Ministerului de Interne, preotul Tudorache se teme însă că fiul său ”va fi încloţit” şi i se vor pune “piedici”.
”Sincer să vă spun l-am cam ocărât că a acceptat postul de ministru de Interne. Nu pentru că nu ar face faţă, pentru că este foarte instruit, ci pentru că vor sări toţi pe el. El a muncit foarte mult, a învăţat pentru asta şi a făcut cinste României oriunde a fost şi ar fi păcat ca acum, din această funcţie, să fie hăituit sau să i se spună că este un nimeni. Fiul meu a ajuns expert internaţional studiind şi muncind mult, nu pe baza relaţiilor. S-a întors în ţară să pună umărul la reconstrucţia României”, a mai declarat preotul Tudorache.
Fiul unei familii de intelectuali, Dragoş Tudorache este nu doar o mândrie pentru familie: “Copil fiind, deodată s-a ridicat. Şi el şi sora lui (sora ministrului de Interne, Irina, a terminat ca şefă de promoţie Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi n.r.). S-au înţeles atât de bine amândoi, că nu şi-au spus un cuvânt urât toată viaţa lor. El a fost şi este foarte copilăros. Eu şi acum îl alint, îl sărut, ca pe un copil. Copilăria este un mare secret al vieţii, dacă ştii să o stăpâneşti. Știţi eu le spun tuturor părinţilor, pe copii să-l ţii în frâne, de vrei om la toţi să placă, nu-l lăsa orice să facă, nu-l lăsa orice să-ngâne, din acelaşi lemn noi scoatem şi icoană şi măciucă. Copilul este în mâna noastră, poţi să îl faci un pui de înger sau poate ajunge un derbedeu”.
Fost judecător, Dragoş Tudorache a lucrat mai bine de zece ani în cadrul Comisiei Europene. Timp de cinci ani a participat, sub egida ONU, la misiuni în Kosovo, unde a şi a condus Departamentul Juridic şi echipa judecătorilor internaţional ONU în cadrul Administraţiei Interimare ONU, de la Kosovo. În noiembrie 2015, pe când era şef de unitate la Direcţia Generală pentru Afaceri Interne şi Migraţie, în cadrul Comisiei Europene, a fost cooptat de premierul Dacian Cioloş, fiind numit şeful Cancelariei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button