ActualitateLocal

Vasluieni, prinși în ofsaid în trafic de polițiști! Aceștia s-au ales cu dosare penale!

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane depistate pe drumurile publice ale județului Vaslui, încălcând prevederile legale în vigoare.

Pe 7  februarie, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad  au depistat în trafic, pe raza satului Mânzați, comuna Ibănești, județul Vaslui, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie și se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul în vârstă de 19 ani, din comuna Ibănești, județul Vaslui, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,87mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În dimineața zilei de 8 februarie, polițiștii Biroului Rutier Negrești au depistat în trafic, pe strada Decebal, din orașul Negrești, județul Vaslui, un autovehicul înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie.

Bărbatul de 48 de ani, din orașul Negrești, județul Vaslui, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunii de ”conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană fără permis de conducere”, faptă  prevăzută și pedepsită de art. 335 din Codul Penal.

Tot pe 8 februarie, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Bârlad,  aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în trafic, pe drumul european DE 581, în localitatea Tutova, județul Vaslui, un autovehicul înmatriculat în Vaslui, condus de un tânăr de 30 de ani,  din municipiul Bârlad, județul Vaslui.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că șoferul avea dreptul de a conduce  suspendat, în cauză întocmindu-se dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul pe drumurile publice de o persoană având exercitarea dreptului de a conduce suspendată”.

În noaptea de 08/09 februarie, ora 01:20, polițiștii  din cadrul Biroului  Rutier Vaslui  au  fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 43 de ani, din municipiul Vaslui, județul Vaslui, conducea un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, din direcția „Găzărie” către suburbia Rediu, în intersecția cu sens giratoriu de pe strada Călugăreni, la efectuarea virajului la stânga, a pierdut controlul asupra volanului părăsind partea carosabilă și intrând în curtea unei vulcanizări.

Șoferul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, fiind condus la spital unde în prezența medicului a refuzat prelevarea de probe biologice pentru stabilirea concetrației de alcool pur în sânge.

În cauză a fost întocmit  dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 337 din Codul Penal.

În cursul nopții de 09/10 februarie,  ora  02.40, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în trafic, pe Bld. Republicii din municipiul Bârlad, județul Vaslui, un autoturism înmatriculat în străinătate, al cărui conducător nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie și care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Șoferul, un bărbat de 21 de ani, din comuna Ibănești, județul Vaslui, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

A fost întocmit dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunilor de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” și ”conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană fără permis de conducere”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button