Sport

Vasluieni, pe podium la secţiunea Blitz

DSC_0005
S-a terminat ediţia din acest an a Campionatului Naţional de şah pentru veterani. La Huşi, cu susţinerea Clubului “Realitatea”, s-a defăşurat cea de a patra secţiune a concursul-Blitz, care s-a bucurat de o participare numeroasă. De această dată, printre premianţi se regăsesc şi reprezentanţi ai Vasluiului. La categoria peste 50 de ani, câştigător a fost huşeanul Silvian-Adrian Filip (Realitatea), urmat de Marian Dominte, de la CS “Sergentul” Vaslui. Podiumul a fost încheiat de Florin Păunescu.
La veterane, secţiunea Blitz a fost câştigată de Roxana Adoamnei, iar la peste 65 de ani, cel mai bun a fost Radu Cernea, urmat de Mihai Tufă şi Ervin Mozes.
“A fost o ediţie reuşită, la care am avut o participare selectă. Între cei 45 de participanţi la acest campionat se remarcă prezenţa a doi maeştri internaţionali, 2 maeştri şi nu mai puţin de 7 candidaţi la titlul de maestru în şah. Alături de noi a fost şi preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin Avram Iacoban, care ne-a onorat cu prezenţa la festivitatea de premiere de la secţiunea şah rapid. Sperăm ca sportivii să plece acasă cu cele mai frumoase amintiri de la Vaslui”, a spus Constantin Grosu, organizatorul competiţiei.
Pentru Vaslui, Campionatul Naţional de şah pentru veterani reprezintă o premieră, la start fiind prezenţi jucători din Bucureşti, Botoşani, Arad, Prahova, Buzău, Timişoara, Galaţi, Iaşi, Harghita şi Suceava. Alături de CS “Sergentul”, principalul organizator, s-au mai aflat Primăria Vaslui, Consiliul Local Vaslui şi firmele Safir Grup, Radical Grup, Ilvas, Taviany şi Pancarprod.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button