ActualitateLocalSocial

Vasluieni la “Fabricat în Moldova”

DSC_1344

O delegaţie a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vaslui a participat la deschiderea celei de a XV-a ediţii a Expoziţiei Naţionale “Fabricat în Moldova” de la Chişinău.

Delegaţii de oameni de afaceri din România, Ucraina, Polonia şi alte state europene au participat la deschiderea celei de a XV-a ediţii a Expoziţiei Naţionale “Fabricat în Moldova”. Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA), Ionel Constantin, s-a aflat în fruntea unei delegaţii din Vaslui, formată din specialişti în finanţe, oameni de afaceri şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. După deschiderea oficială, aceştia au participat la un forum, la care a luat parte şi Marius Lăzurcă, ambasadorul României în Chişinău. În cadrul discuţiilor, şeful CCIA Vaslui a vorbit despre posibilităţile de colaborare dintre România şi Moldova.
“Ambasada României de la Chişinău a fost liantul între cele două părţi. Ambasadorul României, Marius Lăzurcă, ne-a ajutat în toate acţiunile noastre. Fie că mergeţi în alte zone ale României sau în spaţiul Uniunii Europene, cei de aici treceţi prin Vaslui. Avem o prietenie necondiţionată pentru Republica Moldova, nu am cerut nimic niciodată. Să întocmim împreună proiecte comune, durabile, între cele două ţări. Sunt fonduri de circa un miliard de euro pe proiectele transfrontaliere. Să trecem de la vorbe la fapte. Să ne instruim, să ne întâlnim împreună. Noi, la Vaslui, am solicitat Guvernului refacerea podurilor de Peste Prut, pentru a permite afluirea şi defluirea cetăţenilor din cele două state”, a spus Ionel Constantin.

La deschiderea oficială a fost prezent şi Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ a României, care a le-a transmis participanţilor că ţara noastră rămâne un partener economic de nădejde.

“România a devenit principalul partener economic al Republicii Moldova. La data de 30 octombrie 2015, datele statistice indicau schimburi comerciale în valoare totală de 1,35 miliarde de euro. În anul 2014, oamenii de afaceri din Republica Moldova au făcut exporturi de peste 400 milioane de euro în România. Avem în ţara noastră 4.564 de societăţi deschise de către cetăţeni din Republica Moldova, cu un capital susbscris de 34 milioane euro. De la integrarea României în structurile europene au intrat în ţara noastră 35,5 miliarde euro, cu mult peste ceea ce cotizăm la bugetul comunitar. Vă asigurăm de sprijinul nostru total”, a spus Mihai Daraban.

Printre invitaţii la “Fabricat în Moldova” s-a numărat şi Primul Ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip, care a fost surprins plăcut de numărul foarte mare de participanţi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button