Vaslui, gazda Olimpiadei Naționale ”Științele Pământului”


Timp de trei zile, Vasluiul găzduiește o nouă olimpiadă națională. Este vorba despre cea mai complexă întrecere interdisciplinară din România, organizată de Miniesterul Educației: Științele Pământului.
“Am ales Vasluiul ca punct final al acestei olimpiade interdisciplinare pentru că am găsit deschidere la Inspectoratul Școlar din Vaslui, dar și ca un semn de recunoaștere pentru rezultatele bune obținute de elevii vasluieni la olimpiadele de științe”, a declarat Daniela Bogdan, președintele Comisiei Centrale de organizare a acestei olimpiade.
Evenimentul se va deschise astăzi, de la ora 18.30, la Casa de Cultură ”Constantin Tănase” Vaslui. Tot în acest cadru se va forma și lotul lărgit pentru olimpiada internațională, care anul acesta se va desfășura în Franța, la Nissa.
Vasluiul are deja reprezentare la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene. Este vorba despre Andrei Bordeianu, de la Liceul ”Mihail Kogălninceanu”, pregătit de profesorul Cătălin Ignat.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Problemele persoanelor seropozitive, discutate în cadrul dezbaterii „Nu-ţi feri privirea!”, organizată de Asociaţia „Iris”

Problemele persoanelor seropozitive din judeţul Vaslui au fost discutate, joi, în cadrul unei dezbateri organizate …

Un moldovean a fost prins la Albița cu 80.000 de euro și 70 de pachete cu țigări

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *