Sport

Vaslui, capitala educației rutiere


Municipiul reşedinţă va fi gazda unei noi ediţii a concursului naţional de educaţie rutieră Cupa “Podul Înalt”, organizat de Primăria Vaslui, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), Şcoala “Dimitrie Cantemir” şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ). Competiţia are drept scop prevenirea accidentelor de circulaţie în rândul minorilor prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie şi respectarea acestora. Şi-au anunţat prezenţa echipaje de elevi din 17 judeţe. Vasluiul este reprezentat de Şcoala “Dimitrie Cantemir”.
“La competiția care se anunță a fi una foarte puternică, participă 17 echipaje campioane de județ, naționale și participante la faza națională. În echipajele participante se găsesc copii care au făcut parte din echipa României, participanți la faza internațională de anul trecut din Cehia și la competiția din această vară din Bulgaria. Astfel, competiția se anunță a fi una extrem de disputată”, a declarat Mihai Moșnianu, organizatorul competiției.
Capacitatea de organizare, preocuparea pentru realizarea unei foarte bune baze materiale, dar mai ales sprijinul acordat de Primăria Vaslui, Consiliul Judeţean, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, implicarea unor parteneri cu atribuţii în educarea rutieră a elevilor – Inspectoratul Judeţean de Poliţie, ACR – au făcut ca acţiunea să fie cuprinsă din 2007 în Calendarul proiectelor educative şcolare şi extraşcolare al Ministerului Educaţiei. Datorită rezultatelor obţinute de elevii şcolii în concursurile interjudeţene şi naţionale în toamna anului 2012, ministerul a hotărât nominalizarea şcolii ca unitate pilot pentru educaţia rutieră în rândul elevilor, organizând atât acţiuni de educaţie rutieră a elevilor, de formare metodică a cadrelor didactice, cât şi de desfăşurare a etapelor municipale, judeţene, interjudeţene ale Concursului Naţional «Educaţie rutieră – Educaţie pentru viaţă»”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.
Festivitatea de deschidere este programată vineri, 11 august, de la ora 9, în centrul Vasluiului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button