ActualitateLocal

Vânătorii au fost în sărbătoare

dsc_9839
Sute de vasluieni au luat cu asalt poiana din pădurea Paiu, pentru a admira trofeele capturate de vânători în cursul acestui an, dar şi pentru a gusta din preparatele tradiţionale vânătoreşti. Cea de a patra ediţie a Festivalului Vânătorilor s-a dovedit una reuşită. Atracţia zilei a fost concursul de artă culinară. Oferta a fost extraordinar de diversă, produsele culinare fiind stropite din plin cu vin. Peste 20 de Asociaţii de vânătoare din judeţ au ţinut să se întreacă la concursul de cel mai bun bucătar de vânat.
Festivalul Vânătorilor a avut şi momente artistice, pe scena din pădurea Paiu urcând Orchestra “Rapsodia Vasluiului” şi solistul Alexandru Brădăţan.
“A fost o acţiune reuşită, ţinând cont de numărul mare de participanţi. Peste 1.300 de persoane au venit la evenimentul nostru, majoritatea fiind membrii noştri vânători. Invitaţii s-au bucurat de zeci de feluri de mâncare, care au fost gătite de vânători, dovedind că nu este un ucigaş, ci unul dintre cei mai mari iubitori ai animalelor”, a spus Vasile Negru, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Vaslui, unul dintre organizatorii festivalului, alături de Primăria Vaslui şi o serie de sponsori.
Pentru organizatori, festivalul s-a dorit a fi nu doar o întâlnire a vânătorilor, ci şi o invitaţie adresată publicului chemat să descopere tradiţiile şi obiceiurile legate de vânătoare.

dsc_9815dsc_9822

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button