ActualitateLocal

Vacanță funny pentru 30 de elevi ai Școlii ”Constantin Parfene” Vaslui

Școala ”Constantin Parfene” Vaslui a derulat pe parcursul lunii iulie proiectul ”Vacanță funny la…școală!”

Sub forma unei Școli de vară, 30 de elevi de ciclul primar, proveniți din familii cu părinți plecați în străinătate, cu dificultăți de învățare sau care provin din familii monoparentale, au fost implicați în activități atractive, cu tematică variată, fiind folosite metode specifice educației nonformale.

Astfel, aceștia au făcut sport și mișcare, au aprofundat studiul limbii engleze, și-au dezvoltat aptitudinile personale și au aflat noi lucruri despre cultura și tradițiile locale.

”Am propus prin acest proiect activităţi care să-i ţină aproape de şcoală, să le ofere o alternativă valoroasă de petrecere plăcută şi instructivă a vacanţei, nu doar pe parcursul timpului petrecut în cadrul proiectului, ci, mai ales, pentru cel petrecut apoi acasă, cu grupul de prieteni, colegi, vecini, rude sau chiar individual. Dincolo de toate acestea, trebuie să accentuăm esenţa proiectului – socializarea, prin adaptare la celălalt, prin respectarea regulilor de grup. Copiii au învăţat să descopere împreună, să comunice, să se organizeze, să respecte reguli, să avanseze propuneri, să aibă încredere în sine şi, mai ales, să se bucure împreună. Experienţele de grup încheagă prietenii, dărâmă barierele prejudecăţilor, dau naştere la solidarităţi şi adaptări la situaţii sociale în miniatură. Nu în ultimul rând copiii au avut ocazia să  consolideze, prin joc, acele competențe ce nu s-au realizat în perioada școlii on-line”, au spus învățătoarele Duța Bucuci, Alice Anca Jitaru și Nastica Olaru, coordonatoarele proiectului.

În cele 4 săptămâni de Școală de Vară au fost angrenați părinți, 15 cadre didactice, autorități și instituții locale, precum și diferite ONG-uri.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button