ActualitateLocal

USR-iștii au susținut o conferință de presă

Deputatul Mihai Botez, președintele filialei județene USR Vaslui, viceprimarul municipiului Vaslui Cătălin Mîndru, președinte filialei locale USR Vaslui, alături de consilierul județean Mitică Afteni, vicepreședinte al filialei județene USR Vaslui, au susținut o conferință de presă în care au prezentat principalele subiecte locale și naționale relevante pentru vasluieni.

„Așa cum am mai spus și în trecut în cadrul conferințelor, PSD ia practic țara asta la mișto. Aflăm de la domnul Ciolacu că pentru acoperirea găurii bugetare se vor desființa 200.000 de posturi de bugetari. Însă aceste posturi sunt NEOCUPATE! O astfel de măsură ar avea impact bugetar ZERO, tocmai pentru că posturile respective  nu sunt ocupate de nimeni, deci nu se plătesc salarii pentru ele. În timp ce desființează posturile neocupate, Guvernul Ciolacu înființează AMEPIP, o super-agenție cu super-salarii pentru oamenii de partid. Posturile de secretari de stat, toate cu cabinete de consilieri, șofer, secretare și așa mai departe, rămân neatinse! Dacă la alegerile viitoare românii îi vor vota pe pesediști, țara va avea parte de încă 4 ani de minciuni pesediste, de petarde și de bătaie de joc”, a declarat deputatul Mihai Botez.

„Consiliul Județean se pregătește să sponsorizeze vizitele electorale ale președintelui CJ Vaslui. Rectificarea bugetară a văzut acordarea de sume serioase pentru 4 UAT-uri fără a fi specificate în mod clar proiectele pentru care se vor aloca banii. Solicitările acestor UAT nu prevăd destinația expresă a acestor sume, primarii doar se plâng de lipsa fondurilor. Însă pe de altă parte își permit risipa: UAT Epureni a cheltuit 86.000 de mii de lei pentru construcția unei scene în timp ce la Perieni s-au cheltuit 65.000 de lei pentru spectacole și 100.000 de lei pentru birotică!

Așa cum USR a spus mereu, alocarea de fonduri trebuie decisă pe proiecte clare, nu pe liste de proiecte. Managementul acestor proiecte trebuie efectuat de CJ în calitate de finanțator, în caz contrar banii se vor utiliza pentru alte cheltuieli”, a completat consilierul județean Mitică Afteni.

Nu în ultimul rând, cuvântul a fost luat și de viceprimarul municipiului Vaslui, Cătălin Mîndru, care a prezentat mai multe subiecte de interes local:

„Anul 2023 este anul în care Vasluiul dispune de cel mai mare buget al său, aproximativ 400 mil. lei și coincide cu anul în care demarează „Bugetul participativ” cu o sumă prealocată de 1 mil. lei. Proiectul bugetării participative este unul dintre primele proiecte depuse de consilierii USR la Consiliul Local încă din 15 februarie 2021. Mai multe informații relevante vor fi prezentate pe pagina de Facebook USR Vaslui.

De peste 30 de ani, 7 școli din Vaslui au nevoie de o sală de sport pentru a fi utilizată în activitățile școlare. De peste 30 de ani, administrația PSD a municipiului construiește piețe goale, bazar fără comercianți, reînvie morții – extinderea liniei de troleu sau visează cai verzi pe pereți – bazin olimpic sau aeroport. De peste 30 de ani, copiii de la 7 școli din Vaslui au fost privați de dreptul de a face orele de educație fizică așa cum legea obligă.

La propunerea USR Vaslui, în bugetul anului 2023 au fost introduse sumele necesare documentației pentru construirea a două săli de sport, la Școala gimnazială „Alexandra Nechita” și la Școala gimnazială „Vasile Alecsandri” rupând astfel blestemul PSD asupra școlilor și elevilor din Vaslui.”.

Președintele filialei județene a anunțat și lansarea raportului aferent sesiunii parlamentare de primăvară.

„Prezentarea raportului privind activitatea de parlamentar a devenit o tradiție, o tradiție a transparenței aș spune. Sunt singurul parlamentar dintre cei 10 din județ care prezintă un raport parlamentar la sfârșit de sesiune și o agendă de activitate săptămânala. Cei interesați pot intra pe site-ul meu, mihaibotez.ro, pentru a citi raportul care sintetizează activitatea din prima parte a anului.” a conchis Mihai Botez.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button